Woonhuis Assen

Interieurontwerp aanbouw woonkamer

In deze gekke huizenmarkt is een ander huis kopen niet iets wat je zomaar doet. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het verbouwen van hun eigen woning. Zo ook dit gezin in Assen. Aan de achterzijde van het huis wordt een aanbouw van twee etages gerealiseerd. Hun woonkamer wordt hierdoor met 2,5 meter verlengd. Ik ben aan de slag gegaan om een ontwerp voor deze nieuwe ruimte te maken.

De woonstijl van dit stel was direct duidelijk. Ik heb deze Cosy Industrial genoemd. Het is een industriële basis aangevuld met zachte materialen. Uitgangspunt voor dit ontwerp is dat alles tegen een stootje moet kunnen. Daarom heb ik gewerkt met materialen als velvet, suède, pvc en hout.

De vloer krijgt een lichte walvisgraat in pvc. Het pvc is geluidsarm en de kleur matcht goed met de houtprint in de keuken. Iets wat voor dit stel erg belangrijk was. Om ervoor te zorgen dat er meer afstand tussen het hout van de keuken en het hout van de vloer komt heb ik voorgesteld om de plint te vervangen voor een zwarte variant.

De hoofdkleuren in het ontwerp zijn Groen en crème, aangevuld met aardetinten en zwart. Dit geeft een mooie basis voor die industriële look.

Tot slot moest er ook ruimte komen voor extra opbergruimte. Dit huis is niet voorzien van een bijkeuken of gangkast en dus is er geen goede plek voor spullen zoals de stofzuiger. Zij kwamen zelf met het voorstel om een ombouw om de trap heen te maken. Ik heb hier een kast van 1,90 meter breed gemaakt die zorgt voor de nodige extra opbergruimte.

Fotogalerij