Woonhuis Groningen

Modern Vintage is de stijl waarmee ik voor dit jonge stel hun eerste koophuis in Groningen mocht gaan ontwerpen. Voor zover wij konden zien is dit jaren 30 huis in de afgelopen jaren al flink wat keren verbouwd. De grootste ingreep was het verwijderen van de schuifdeuren uit de woonkamer. Hierdoor is er optisch een grotere leefruimte ontstaan, maar merk je op sommige plekken dat niet alles even logisch aanvoelt. Een mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan! 

Het huis heeft een duidelijke voor- en achterkamer. Deze heb ik bij het maken van de indeling ook gebruikt voor het creëren van een woonkamer voorin, en een eetkamer achterin het huis. In de achterkamer was het de wens om een klein zithoekje bij de openslaande deuren te maken. Dit om optimaal gebruik te maken van de zon die hier naar binnen schijnt. Verder moest er een plek komen voor de piano en de geluidsset.  

 

"De muren mogen licht blijven maar we willen wel knallen met de meubels. Bijvoorbeeld een oranje bank!" Zo gezegd, zo gedaan. Die oranje bank staat erin. Door te kiezen voor een lichte basis heb ik meer kunnen uitpakken met grote, kleurrijke meubels. Qua kleur op de muur is gekozen voor één blauwe baan die van voor naar achter doorloopt. Ik kies hiervoor om de beide ruimtes meer met elkaar te verbinden. De warme houten vloer is door het stel zelf van te voren al uitgezocht. Ik heb deze als basis voor het kleurenpalet genomen. Het resultaat is een licht huis met veel warmte en een frisse vintage uitstraling. 

Moodbord
Moodbord
Plattegrond
Plattegrond
Bovenaanzicht
Bovenaanzicht
Bovenaanzicht
Bovenaanzicht
3D beeld
3D beeld
3D beeld
3D beeld
3D beeld
3D beeld
3D beeld
3D beeld