top of page

Klein Orkest Rolde

Logo ontwerp

Voor dit orkest in Rolde werd het hoog tijd voor een eigen logo! Samen met het bestuur ben ik aan de slag gegaan om te kijken hoe we hun club van een passend ontwerp konden voorzien.

Uitgangspunt van dit ontwerp zijn vijf kernwoorden: divers, gemoedelijk, warm, flexibel en samen. Daarnaast gaf het bestuur aan dat zwart en goud hun hoofdkleuren zijn.

Met deze woorden en kleuren ben ik uitgekomen op een strak en modern logo dat op diverse manieren kan worden gebruikt. Een goed logo houdt voor mij in dat het niet te overheersend is. Want wanneer gebruik je alléén het logo? Bijna nooit. Het logo is altijd onderdeel van iets anders. Je gebruikt het op een t-shirt, een banner, poster of visitekaartje. Daarom heb ik naast het logo ook drie toepassingen uitgetekend om te laten zien hoe dit logo straks overal te zien is.

De muziekgolven die onder het logo staan geven een scala aan mogelijkheden om de herkenbaarheid van hun orkest te vergroten. De tekst en de muziekgolven zijn dan ook los van elkaar te gebruiken.

Fotogalerij

bottom of page