Appartement Amsterdam

Interieurontwerp woonhuis

De sfeer van een berghut combineren met een gloednieuw appartement in Amsterdam. Dat is in dit ontwerp een mooie uitdaging geworden. En wat de bewoner betreft ook helemaal geslaagd!

De basis van het ontwerp bestaat uit crème- en groentinten. Deze geven de verschillende zones in het appartement aan: wonen, eten en werken. Door te werken met veel houtsoorten is de sfeer van de berghut neergezet. Maar in plaats van ruwe vormen zijn de meubels strak. Zo ontstaat een mooie samenhang met het strakke appartement.

Het woonprobleem in dit appartement is het gebrek aan opbergruimte. Een losse berging is er niet, dus moeten alle spullen van de bewoner een plek in de woning krijgen. De grote vitrinekast in de eethoek is hiervoor de oplossing, en ook de eyecatcher van de ruimte. De glazen deuren in de bovenkant van de kast maken een mooie plek voor alle boeken, accessoires en ook het servies. Terwijl de onderkant vol gestopt kan worden met de spullen die je liever niet laat zien.
Verder heb ik voor een dressoir gekozen in plaats van een tv-meubel. Deze zijn hoger en geven meer opbergruimte. Maar de meeste plek voor die extra spullen is in het thuiskantoor. De muur naast het bureau kan van vloer tot plafond voorzien worden van planken om zo de verschillende sportspullen kwijt te kunnen.

Alles bij elkaar is het een warm appartement geworden met het echte buiten-gevoel.

Fotogalerij