top of page

Woonhuis Amersfoort

Interieurontwerp entree, woon- en eetkamer

Vintage, maar niet ouderwets. Met dat gegeven en een moodbord vol kleur ben ik aan de slag gegaan om voor dit gezin in Amersfoort een nieuwe woon- en eetkamer te ontwerpen. Een nieuw huis biedt een mooie kans om je interieur helemaal opnieuw in te richten.

Romantic Vintage is de stijl die ik hier heb toegepast. Door middel van zachte aarde en grijs/paarse tinten heb ik het huis meer warmte gegeven.
De donkere natuurstenen vloer kan een ruimte koud laten aanvoelen. Maar door het toepassen van deze kleuren krijgt de woning een aangename warme sfeer. Ook geeft de vloer de mogelijkheid om veel hout in het meubilair toe te passen. Zo heb ik gekozen voor een statement-kast van hout die de woonkamer een echte vintage uitstraling geeft.

Verder valt op dat de woning een grote lange wand heeft. Deze is door middel van twee kleuren, een wandkleed en een kast opgebroken in een eetkamer en woonkamer. Maar door het kleed over de kleursplitsing te laten vallen trekt het beide functies ook weer samen.

Om ervoor te zorgen dat de ruimte tussen de woon- en eetkamer niet in een niemandsland veranderd heb ik het oude radiomeubel gebruikt als overbrugging. Deze staat naast de deur naar de gang en geeft de tussenruimte een extra functie. Die wordt versterkt door de hocker die tegen de bank aanstaat.

Fotogalerij

bottom of page