top of page

Woonhuis Assen 1

Interieurontwerp woon- en eetkamer, keuken, bijkeuken, toilet

Als je kind interieur architect is, dan is er maar één keus om naar toe te gaan bij vragen over je inrichting. Inmiddels heb ik zowel kunnen helpen bij de indeling van de woonkamer als het kiezen van een gloednieuwe keuken.

Wat direct in het oog springt is het houten plafond in de woonkamer. Deze zou absoluut blijven zitten. De grijs kurken vloer maakt dat de ruimte goed in balans blijft. Door de grootte van de ruimte is er genoeg plek om drie functies in te verdelen. TV kijken, eten en zitten. Deze hebben in de L-vormige woonkamer elk een eigen plek gekregen.
De kiezen van de meubels is een combinatie van Scandinavisch en industrieel. Sommige items, zoals de grote servieskast, moesten blijven. Door deze kast midden op een donkere muur te plaatsen wordt het een statement item in plaats van een vreemde eend in de bijt.

Vrij recent is er een nieuwe keuken geplaatst. Het model en de kleur hebben mijn ouders zelf uitgekozen. Aan mij de taak om de rest van de ruimte aan te kleden.
Ook hier hebben we voor een opvallend plafond gekozen. Ditmaal in een rode kleur! Mijn ouders waren geïnspireerd door de kleuren van oude boerderijen. Het klassieke ossenbloedrood zou te donker worden. Vandaar deze modernere en lichtere kleur rood. Om te zorgen dat het blauw van de keuken en het rood van het plafond goed in balans blijven met elkaar heb ik gekozen voor een rustige vloer en zoveel mogelijk hout accenten toegevoegd.
Naast de keuken zijn ook de bijkeuken en WC opgeknapt. Hetzelfde opvallende plafond is doorgetrokken om de ruimtes meer bij elkaar te trekken. Verder is er in alle drie de ruimtes gewerkt met terrazzo elementen. Geïnspireerd door de vloer in de hal.

Fotogalerij

bottom of page