top of page

Woonhuis Beijum

Indelingsadvies woon- en eetkamer

Voor dit gezin in Beijum ben ik aan de slag gegaan met een indelingsadvies voor hun woon- en eetkamer. De woonstijl is voor het gezin helemaal duidelijk. Maar ermee aan de slag gaan lukt nog niet goed. Want als je dan een (grote) nieuwe aankoop gaat doen, wil je wel zeker weten dat deze op de juiste plek staat.

Ik heb goed gekeken naar de ruimte en daar hun woonwensen in verwerkt. Zo moet er een plek zijn om te kunnen knutselen, maar ook de hond heeft een eigen plekje nodig. Hieruit zijn een drietal ontwerpen ontstaan die duidelijk aangeven wat je met deze ruimte zou kunnen doen.
Vanwege de vele ramen en deuren oogt het huis al snel druk. Om meer eenheid in het interieur te krijgen heb ik gekozen voor één groot wandmeubel, die zelf uit verschillende elementen samen te stellen is (lang leven de IKEA). Daarom is er ook een wandaanzicht aan het plan toegevoegd. Dit geeft de bewoners een goed beeld van de impact dat zo'n wandsysteem heeft.
Waar het meubel links een tv-kast is, wordt het rechts een extra zitplek voor aan de eettafel. En door al die extra opbergruimte kan er overdag lekker aan tafel geknutseld worden, om aan het einde van de dag alles weer op te bergen in het wandsysteem.
Door de bank niet tegen de muur te plaatsen maar net voorbij de achterdeur blijft er op de muur achter de bank nog ruimte over voor die benodigde opbergruimte. En de looproute loopt niet meer dwars door de zithoek heen.

Al met al een goede basis om zelf mee aan de slag te kunnen.

Fotogalerij

bottom of page