Woonhuis Beilen

Keukenontwerp

Voor dit stel in Beilen heb ik een ontwerp voor hun nieuwe keuken gemaakt. Bij de diverse keukenwinkels kwamen zij er niet uit. Tijd dus voor wat externe hulp. De randvoorwaarden voor de keuken waren strak. De indeling van het keukenblok zoals deze er nu staat hoefde niet te veranderen. Verder is de keuken gericht op het noorden. Een belangrijk aspect om rekening mee te houden.

Voor mij de uitdaging hoe ik deze ruimte met zijn vreemde hoeken tot een rustig geheel zou krijgen zonder dat het zijn karakter verliest. Omdat de bewoners graag een donker blad wilden heb ik ervoor gekozen om het keukenblok licht te houden. De houtnerf op de kastjes is bewust verticaal geplaatst om de hoogte meer te benadrukken.
Verder heb ik gewerkt met een behang om de ruimte meer karakter te geven. Voor de vloer kies ik voor linoleum die tegenwoordig zonder zichtbare naad te leggen is. Vanwege de bijzondere vorm van de keuken zou een vloer met lijnen (hout of tegels) botsen met de vorm van de muren. Door de vloer egaal te houden komt de vorm van het keukenblok beter tot zijn recht.

In de bijkeuken is het keukenblok dezelfde als die in de keuken. Alleen kies ik hier voor een andere kleur op de muur om toch een onderscheidt tussen beide ruimtes te maken.

Fotogalerij