top of page

Woonhuis Ermelo

Verbouwing

Niet elk huis heeft een fijne indeling. Zo ook deze woning in Ermelo. Met de keuken in het midden, een erg krappe badkamer en kleine woonkamer zijn de vierkante meters in dit huis niet optimaal benut. De woning is niet groot maar voelt door de huidige indeling nog krapper. Tijd dus voor een verbouwing.

Het uitgangspunt voor deze verbouwing zijn de keuken en de badkamer. Deze zijn beide gedateerd en zijn niet handig ingedeeld.
De bewoner had zelf al het plan voor de keuken klaar. Ook de locatie was al vastgesteld. Alleen de rest van de woonkamer en die badkamer, daar kwam zij zelf niet goed uit.

Ik ben gaan kijken hoe we (zonder de meterkast en CV te verplaatsen) meer ruimte kunnen maken voor de badkamer en een fijne woonkamer kunnen creëeren. Door de huidige voordeur dicht te maken en de achterdeur als hoofdingang te gebruiken ontstaat de benodigde ruimte voor die grotere badkamer en een apart toilet. De huidige gang liep langs de slaapkamers en badkamer. Maar nu kom je direct in de woonkamer uit en zijn de deuren naar de privé-ruimtes beter afgescheiden voor de visite.

In de woonkamer heb ik de bank een kwartslag gedraaid. Zo ontstaat er een groter zitgedeelte en een afscheiding met het eetgedeelte. Qua sfeer heb ik de stijl Industrial Chique toegepast. Het stoere van metaal en hout gecombineerd met het luxe van zachte vormen en kleuren. Dit geeft de warmte en gezelligheid die in het huidige interieur zo gemist wordt.

Fotogalerij

bottom of page