top of page

Woonhuis Groningen Helpman

Interieur eigen woning

Waar kun je als ruimtelijk vormgever nou meer je ei kwijt dan in je eigen huis! Mijn jaren 30 appartement in is helemaal naar mijn eigen kleurrijke smaak ingericht. Die ik zelf 'Eclectic vintage' zou noemen. Het staat vol met vintage spullen gemixt met moderne items. Elke ruimte heeft een eigen moodbord. De woonkamer heeft de stijl 'Bright Art Deco' waarin roze en oranje tinten de boventoon voeren. In de keuken heb ik gekozen voor 'Retro Design'. Hier zie je strakkere vormen en kleuren oranje, bordeaux rood en geel. De slaapkamer is in de 'Modern Regency' stijl waarin ik veel met ronde vormen werk en lila de hoofdkleur is.

Met maar 47 vierkante meter is het huis niet groot. Daarom probeer ik elke ruimte zo optimaal mogelijk in te richten. Want ook in een kleine woonoppervlakte kun je prima wonen en leven.
Zo is mijn werkplek in de keuken. Deze ruimte is 14 vierkante meter maar werd bijna niet door mij gebruikt. Door te kiezen voor een langwerpige eettafel en een op maat gemaakte bank/radiator ombouw heb ik hier ook mijn werkplek gecreëerd. Zo kan ik rustig werken en blijft er genoeg ruimte over om mijn vrienden samen te eten. In de slaapkamer is het bed een kwartslag gedraaid. Hierdoor bleef er genoeg ruimte over voor een op maat gemaakte inbouwkast. Mijn slaapkamer is nu ook mijn walk-in closet!

De keuken en badkamer waren niet mijn smaak, maar zeker nog niet aan vervanging toe. In plaats van alles eruit te slopen ben ik met verf aan de slag gegaan. In de badkamer zijn de tegels geverfd en heb ik de wc-bril, doorspoelknop, douchewand en het schakelmateriaal vervangen. Ook de keukenkastjes zijn voorzien van een lik verf en nieuwe handvatten. Daarnaast heb ik het aanrechtblad vervangen samen met de gootsteen, kraan en fornuis. Allemaal klusjes die goed zelf te doen zijn en, in verhouding tot een nieuwe badkamer en keuken, niet veel geld kosten.

Fotogalerij

bottom of page