top of page

Woonhuis Haren 1

Interieurontwerp woon- en eetkamer

Het moet anders in huis, maar hoe dan? Voor deze klant in Haren heb ik een interieurontwerp gemaakt voor de woon- en eetkamer. Zelf had zij een nieuwe keuken laten plaatsen. Maar hierdoor kwam er qua stijl een scheiding tussen de keuken en de rest van de ruimte. Waar de keuken strak en wit is, doet de rest van het interieur iet wat gedateerd aan. Tijd dus voor een grote make-over!

De speerpunten voor dit ontwerp zijn de kachel en het creëren van meer opbergruimte. Daarnaast zouden er een aantal meubels blijven, waaronder de rode bank en eetkamerstoelen. Met deze gegevens ben ik aan de slag gegaan en kwam met de stijl Red Earth. Hierin heb ik een rustige basis met aardetinten gecombineerd met de uitgesproken kleur van de bank.

Het fijne van dit ontwerp is dat de basis rustig is. Op het moment dat de bank of stoelen vervangen zouden worden kan er een skala aan kleuren gekozen worden. Want aardetinten zijn met elke kleur te combineren. Ook zorgen de aardetinten ervoor dat het witte van de keuken beter verbonden wordt met de rode bank. Het contrast wordt iets minder hard en geeft zo meer warmte aan de ruimte.

Verder is er opbergruimte gemaakt in de ombouw langs de kachel. Deze lijn loopt door in de lage vensterbank zodat er meer rust in het zitgedeelte ontstaat. Ook naast de eettafel is een extra kast geplaatst die zorgt voor meer opbergruimte. In het eerste ontwerp heb ik de kast laten doorlopen in een bank (zie 3D beeld). Maar op wens van de klant is dit aangepast naar stoelen.
Een mooi ontwerp, passend bij de bewoner.

Fotogalerij

bottom of page