top of page

Woonhuis Haren 2

Interieurontwerp woon- en eetkamer

De koop van een huis is altijd een spannende onderneming. Maar al helemaal als je weet dat je gaat verbouwen! Bij deze woning in Haren wordt de benedenverdieping aangepast. Door het slopen van de haard, die nu in de weg staat, ontstaat er een fijne woonruimte die ook logischer aanvoelt.

Bij het kiezen van de plek voor de zit- en eethoek kijk ik altijd naar de loopruimtes in het huis. In dit geval gaven de openslaande deuren naar de tuin de doorslag in mijn keuze.
De eethoek heeft een prominente plek gekregen in het huis. Door de tafel in de lengte langs de muur te plaatsen ontstaat een vrije doorloop naar de tuin, die in de zomerdagen goed gebruikt zal worden! Ik heb gekozen voor een op maat gemaakte bank. Hierdoor hebben de bewoners, naast zitten, ook de nodige bergruimte erbij gekregen.
Het zitgedeelte is een knusse hoek geworden waar je 's avonds in alle rust tv kijkt.

De woonstijl voor dit huis is 'Japandi in the Desert'. Deze stijl kenmerkt zich door strakke maar zachte vormen en natuurlijke materialen. Het kleurenpallet gaat van crème tot aan roest-oranje/rood. De kleuren zijn zo aangebracht dat de drie zones; koken, eten en zitten, nog beter gedefinieerd worden.

Al met al een hele fijne leefruimte.

Fotogalerij

bottom of page