top of page

Woonhuis Meerstad

Interieurontwerp woon- en eetkamer

Het laten bouwen van een huis, helemaal naar je eigen wensen. Voor dit gezin in Groningen wordt deze droom werkelijkheid.

Waar de smaken uiteen lopen van strak en modern tot vintage en veel kleur heb ik gekozen voor de woonstijl Quirky Japandi in de woon- en eetkamer. De Japandi stijl kenmerkt zich door eenvoud en functionaliteit met veel gebruik van natuurlijke materialen. De Quirky kant zit in de spetters van felle kleuren die door het hele interieur terug te zien zijn. Denk aan de bijzettafel, vloerkleed, fotolijsten of plantenpotten.
De basis van het interieur is rustig met als hoofdkleuren zijn grijs (gietvloer), wit en hout. Hier worden kleuraccenten toegevoegd in verschillende tinten groen, blauw, geel en zwart.

De indeling voor deze ruimte liet zich door de U-vorm makkelijk bepalen. De woonkamer aan de voorzijde van het huis, in het midden een speel- en muziekhoek en achteraan naast de keuken het eetgedeelte. Voor het woongedeelte is het voor deze bewoners belangrijk dat ze zich even kunnen afsluiten. Daarom heb ik een glazen pui geplaatst die de woonkamer af kan scheiden van de rest van het huis. Ook heeft de woonkamer een apart zitje om rustig te kunnen lezen. Door te werken met een elementenbank is deze indeling in een later stadium makkelijker te wijzigen.

Wat opvalt in het interieur zijn de wanden met houten latjes. Deze accentueren het middenstuk van het huis en creëren een aparte zone zonder fysiek een scheiding te maken. Hier bevindt zich ook de speel- en muziekhoek. Het grote blok voor de wand met latjes is bedoeld als opbergruimte. Maar door te kiezen voor een hoogte van 50 cm kan er ook op gezeten worden. Een multifunctioneel meubelstuk.

De zwarte keuken was al door de bewoners uitgekozen. Ik heb deze bij het eetgedeelte betrokken door te werken met een groene tegel in deze zone. Elke muur tot aan de speelhoek is ermee bedekt. Dit geeft ook het zo verlangde vintage gevoel in deze strakke nieuwe woning.

Fotogalerij

bottom of page