top of page

Woonhuis Rolde

Interieurontwerp entree, woon- en eetkamer

Hoe combineer je een groot huis met een wit-marmeren vloer met de woonstijl Scandinavisch/industrieel? Voor dit gezin in Rolde was dit een vraag waar ze zelf niet goed uitkwamen.

Met die witte vloer als basis heb ik ervoor gekozen om bijna alle muren te voorzien van kleur. Door te werken met aantal zachte pasteltinten breng ik warmte in het huis. Dit wordt doorgetrokken in de meubels, waarin veel hout wordt gebruikt. Het industriële aspect van het moodbord is terug te zien in diverse stalen elementen. Met als blikvanger de stalen deur die de entree en woonkamer met elkaar verbindt.
Door te werken met een aantal grote prints op akoestisch doek zorg ik ervoor dat er geen echo in de woning ontstaat. Met die marmeren vloer is dit altijd iets om rekening mee te houden.

Het probleem in de huidige inrichting is een relatief klein zitgedeelte en een grote serre die niet gebruikt wordt. De serre komt in het nieuwe ontwerp te vervallen en gaat plaatsmaken voor een grote overkapping. Het zitgedeelte wordt verder uitgebreid en de gehele ruimte komt op deze manier meer in balans.

Ook de entree is in het ontwerp meegenomen. Met een zachte groen als basis wordt ook deze ruimte levendiger dan die nu is.

Fotogalerij

bottom of page