top of page

Woonhuis Slochteren

Interieurontwerp woon- en eetkamer

Dit gezin in Slochteren liep tegen een interieurprobleem aan. Het lukte maar niet om het gezellig te maken in huis. Daarom ben ik samen met hen aan de slag te gaan om daar verandering in te brengen.

Bij het laten zien van een doek met een Japanse tekening erop wist ik al welke stijl ik zou gaan toepassen. 'Japanese basic'. In deze stijl staan lichte materialen en zachte vormen centraal. Zowel hout, jute, rotan en webbing komen overal in het interieur terug. Als basis zijn bijna alle muren voorzien van een zachte tint blauw en crème. Dit geeft de basis van het huis de warmte die ontbrak. Als accentkleuren kies ik voor een hardere blauw, oranje, rood en zwart. Vooral het zwart geeft het Japanse een iets stoerdere en strakkere uitstraling.

In de zithoek heb ik gewerkt met de bestaande meubels. De eethoek is wel compleet vernieuwd. Want vooral opbergruimte en plek voor accessoires ontbrak in het huidige interieur. Met een grote wandkast naast de nieuwe eettafel is er plek genoeg om alle knutsel- en klusspullen in op te bergen. En de wandplanken achter de bank zijn perfect voor het uitstallen van al die leuke accessoires en herinneringen.

Fotogalerij

bottom of page