top of page

Woonhuis Vuren

Interieurontwerp woon- en eetkamer

Een interieur ontwerpen in mijn eigen kleurrijke vintage stijl. Voor de bewoner van deze bungalow in Vuren is het zien van mijn eigen interieur de reden geweest voor een aanvraag voor een interieurontwerp. Na een bezoek van mij aan de woning en het doorspreken van de wensen ben ik aan de slag gegaan met de woonstijl Eclectic Loft.
Het ontwerp beslaat de woon- en eetkamer. De keuken bevindt zich op dit moment nog in een aparte ruimte. Maar in de toekomst wordt deze opengebroken en betrokken bij het eetgedeelte. Zou dit kunnen zonder een nieuwe muur te plaatsen tussen de woonkamer en het eetgedeelte? Ik heb deze vraag in het maken van het ontwerp meegenomen. Het resultaat is één grote open ruimte waarin wonen, eten en koken samenkomen in een kleurrijk vintage jasje.

Het zitgedeelte is van een dusdanig groot formaat en zo open dat ik direct het gevoel van een loft ervaarde. Dit heb ik in het ontwerp doorgevoerd door het plaatsen van een grote bank die de ruimte vult. Daarnaast is de Eames chair centraal in de ruimte geplaatst om de blikvanger van de kamer te worden. Deze stoel was een grote wens van de bewoner en het is me gelukt om deze een ereplek te geven. Verder moest er genoeg ruimte blijven voor het plaatsen van boeken en accessoires. Daarvoor heb ik achter de bank een aantal planken opgehangen waar een ware bibliotheek aan boeken op uitgestald kan worden.
De eettafel blijft op zijn huidige plek, maar is nu verbonden met de keuken die een schiereiland heeft gekregen.

Qua kleur in deze woning mocht het zeker uitbundig! Ik heb gewerkt met blauw, lila, oranje en geel. Waarbij ik goed naar de verhouding en diepte van elke kleur heb gekeken zodat ze elkaar niet overschreeuwen. Een laatste blikvanger is toch wel de schouw. Die compleet wordt betegeld! In z'n totaliteit een huis waarin heerlijk geleefd kan worden.

Fotogalerij

bottom of page