Woonhuis Zuidlaren

Interieurontwerp woonhuis + lichtplan

In Zuidlaren wordt het oude sanatorium compleet verbouwd naar een fijne woonplek. Naast het bestaande pand worden een viertal patiowoningen neergezet waar deze klant er eentje van heeft weten te bemachtigen. Maar als je dan een compleet nieuw huis krijgt ligt ook elke keuze bij jou. En daar ben ik bij aangehaakt. Om te zorgen dat we ook de juiste gaan maken.

Het plan bestaat uit een interieurontwerp voor de woon- en eetkamer. Een indelingsadvies voor de slaapkamers en een voorstel voor het lichtplan.

De woonstijl die ik gekozen heb is Modern Industrial. Dit is een industriële stijl in een strak jasje. Er is een rustige crèmekleurige basis die aangevuld wordt met donker houten en zwart stalen elementen. De zachte materialen zijn het vloerkleed en de stoelen. Maar ook in het schilderij aan de muur. Deze kan met een geluidsabsorberend paneel worden geleverd om zo te voorkomen dat er een echo ontstaat.

Qua indeling heb ik deze grote ruimte in tweeën gedeeld door middel van een grote plantenbak midden in de kamer. Deze maakt een afscheiding tussen het zitgedeelte en de eethoek, zonder het uitzicht naar buiten te blokkeren. In de eethoek is een grote wandkast geplaatst. Deze geeft naast opbergruimte ook plek voor een tweede televisie. De bewoner kijkt graag tijdens het koken ook even tv en dit was een must voor in zijn nieuwe huis.

Fotogalerij