top of page

Een kat en je interieur

Bijgewerkt op: 3 apr. 2023

Sinds een paar weken ben ik een heuse katten eigenaar geworden! Poes is nu mijn kleine vriendin hier in huis (ja zo heet ze echt!). Maar voor ik de stap kon zetten om een kat te nemen moest ik wel een paar grote drempels over. Want hoe leuk een kat ook is, het kan een ramp zijn voor je interieur.


Ik zag het horror scenario al voor me; kapot gekrabde meubels, overal haren. Om maar te zwijgen over die lelijke krabpalen en kattenbakken. Nee, een kat ging er bij mij thuis echt niet komen. Maar naar lang wikken en wegen heb ik mijn 'drempels' op een rijtje gezet en voor alles een mooie oplossing bedacht.

Poes op een velvet/velours bank.
Poes heeft haar plekje op de velvet bank wel gevonden.

Geschikte materialen

Wie heeft het niet voorbij zien komen bij iemand thuis. Een mooie bank met één leuning waar de stof helemaal vol met halen zit. Dat zou mij niet gaan gebeuren. En daarom ben ik op onderzoek gegaan welke stoffen er wel geschikt zijn voor die leuke viervoeter.


Op nummer één staat; velvet/velours! De stof is zo glad geweven dat katten minder aandrang hebben om hun nagels erin te zetten. Daardoor is het ook bijna onmogelijk om de stof stuk te trekken, waar dit bij andere stoffen wel gebeurd. Een ander voordeel van velours is dat je vlekken er gemakkelijk uithaalt. Het is een kwestie van een nat doekje er overheen halen en weg is je vlek!Poes op een bouclé stoel.

Een andere geschikte stof voor een huis met katten is bouclé. Deze wollige stof lijkt op teddy stof maar is minder zacht. Ik heb een stoel uitgevoerd in wit bouclé en met een zwarte kat zag ik dit niet goed gaan. Maar deze stof bewijst het tegendeel. De lussen zijn dusdanig strak geweven dat Poes ze niet stuk kan trekken met haar nagels. En ook de haren zie je bijna niet. Doordat de stof zo'n hobbelige structuur heeft vallen ze gewoonweg niet op.


"Ik ben zo blij met de stofkeuzes hier in huis"

krabmeubels 2.0

Mijn volgende drempel was krabmeubels. Want hoe leuk ik een kat ook vind, ik zou mijn interieur niet willen ontsieren met een krabmeubel. Dus begon zoektocht nummer twee naar opties die ik wel graag in huis zou willen halen. Tot mijn opluchting zijn er tegenwoordig veel bedrijven die tijd en aandacht hebben gestopt in een mooi ontwerp voor krabmeubels. Zo heb ik zelf een aantal mooie exemplaren in huis gehaald van Designed by Lotte en District 70. Vooral de Wave van District 70 is favoriet hier in huis!


Verborgen kattenbak

De laatste drempel was voor mij de kattenbak. Enerzijds omdat ik ze lelijk vind en anderzijds omdat ze zoveel ruimte in beslag nemen. Ik woon in een één slaapkamer appartement van 47 vierkant meter en daarin moet ik elke centimeter goed benutten. En een kattenbak die kon ik niet zomaar ergens kwijt. Tot ik de kattenbak van De Blaffende Kat tegenkwam. Want deze bak zou ik kunnen inbouwen en dat scheelt een hoop ruimte! Qua hoogte past deze perfect onder mijn bankje in de keuken en daar heb ik 'm dan ook geplaatst. Het grote voordeel van deze kattenbak is dat het grit in een lade zit die je er gemakkelijk uit kan trekken. Dus geen gedoe met deksels die je van de bak moet halen.


Het was voor mij echt even zoeken, maar de conclusie is duidelijk. Een interieur liefhebber en een kat gaan zeker goed samen!

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page