top of page

Aan de slag met tegelverf

Bijgewerkt op: 7 mrt. 2023

Ik denk dat iedereen het wel kent, je komt in een nieuw huis (koop of huur) en het eerste waar je naar kijkt zijn de badkamer en keuken. Hoe oud zijn ze? En vooral, zijn ze jouw smaak. Want ja, dat zijn geen ruimtes die je zomaar even veranderd.


En helaas is vooral het puntje smaak nog wel eens een probleem. Bij de koop van mijn huis (in 2020) kwam ik een keuken en badkamer uit 2009 tegen. Ze zijn nog helemaal goed, maar mijn smaak was het zeker niet! Eruit slopen vond ik zonde en ik had er ook geen budget voor gereserveerd. En dus begon ik in dit huis met een berkenhouten keuken en blauw mosaiek in de badkamer.


De badkamer na het aanbrengen van tegelverf

Tegelverf

Na lang nadenken kwam ik met een slim idee voor de badkamer, namelijk tegelverf! Hiermee kan je de hele uitstraling veranderen zonder veel geld uit te geven aan een grote verbouwing. Het is bestand tegen vocht en je kan het makkelijk schoonmaken zonder de verf te beschadigen. Redelijk essentiële kwaliteiten voor in de badkamer. Ik heb gekozen voor tegelverf van Histor in de kleuren wit en Alarm Bell van Sigma.


Hoe gaat deze klus in zijn werk

Voor je kan gaan verven is het belangrijk om de tegels licht op te schuren en ontvetten. Daarna plak je alle randen goed af en kan het verven beginnen.


Eerst ga je met een kwast de randen verven. Let hierbij goed op kitranden! Hier blijft de tegelverf namelijk niet op hechten. Na vier lagen kreeg ik het eindelijk goed gehecht, maar als je ze kunt vermijden dan raad ik dat zeker aan.


Na het verven van de randen kun je de rest van de muur verven met een lakroller. Zorg dat alles er direct mooi strak op zit, want druipers krijg je bijna niet meer weg. Als ook dat klaar is komt het lange wachten. Op de pot staat 8 uur en dat is ook echt zo. Raak de geverfde muur niet eerder aan als je vingerafdrukken wilt vermijden.


Ik heb twee lagen verf aangebracht en dat was voldoende om goed dekkend te zijn.


Vloer

In mijn badkamer heb ik ook de vloer mee geverfd. Dit kan wel maar pas op want het wordt ontzettend glad! Bij het toilet ervaar ik geen problemen maar bij de douche is een goede badmat wel vereist om uitglijders te voorkomen.


Resultaat na twee jaar

Inmiddels zit de verf al twee jaar op de vloer en muren. De vloer heeft wat kleine krasjes (door schoenen) maar de muren zien er nog net zo mooi uit als eerst! Ook heb ik bijna geen last van kalkresten in de douche. Het enige nadeel is het verkleuren van de witte verf, deze wordt vrij snel gelig. Ooh en het bijwerken van een krasje, dat blijf je toch altijd nog zien.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page